TJÄNSTENS ÖVERSIKT

Bildiagnostik är en viktig process för att identifiera och lösa problem som kan uppstå i ett fordon. Det involverar användning av diagnostisk utrustning och tekniker för att analysera fordonsdata och identifiera eventuella fel eller avvikelser.

Här är några aspekter av bil diagnostik:

Felkodsläsning: Genom att ansluta en diagnostisk skanner till fordonets OBD-II-port kan teknikern läsa av felkoder som genererats av fordonsdatorn. Dessa felkoder ger en indikation på specifika problem som har registrerats i fordons elektroniska system. Felkodsläsning är en viktig första steg i diagnostikprocessen.

Sensoravläsning: Diagnostiska verktyg kan läsa av sensorer i olika delar av fordonet. Det kan inkludera sensorer för motorprestanda, bränslesystem, avgasutsläpp, luftflöde och mycket mer. Genom att analysera data från dessa sensorer kan teknikern få en bättre förståelse för hur fordonets system fungerar och identifiera eventuella avvikelser.

Visuell inspektion: En visuell inspektion av fordonskomponenter kan ge teknikern värdefull information. Genom att inspektera slitage, skador eller läckage kan teknikern identifiera fysiska indikationer på problem. Det kan vara allt från synliga sprickor i slangar eller rör till slitage på bromsklossar eller däck.

Funktionstester: Teknikern kan utföra olika funktionstester för att kontrollera att fordonskomponenter fungerar korrekt. Det kan inkludera tester av lampor, bromssystem, styrning, elektriska komponenter och mycket mer. Funktionstester hjälper till att identifiera eventuella fel eller problemområden.

Erfarenhet och kunskap: En erfaren tekniker med kunskap om fordonsdiagnostik och system är viktig för att korrekt analysera och tolka resultaten. De kan dra nytta av sina erfarenheter och specialkunskaper för att effektivt identifiera problem och föreslå lämpliga lösningar.

VARFÖR VÄLJA OSS

 • Vi gör bilreparation och underhåll mer bekvämt för dig.
 • Vi strävar efter att erbjuda de mest konkurrenskraftiga priserna på marknaden utan att göra avkall på kvaliteten.
 • Våra tekniker har dokumenterad flerårig erfarenhet från märkesverkstäder
 • Vi gör jobbet rätt - första gången.
 • Vår bilverkstad kan hantera olika bilmodeller. Vi utför endast det arbete som behövs för att lösa ditt problem.

POPULÄRA FRÅGOR

 • Vad får man fram för information om ni gör en diagnos på min bil?

  Vid en bil diagnos får man information om eventuella felkoder i bilens elektroniska system, data från sensorer för att utvärdera prestanda, diagnostiska tester av specifika komponenter och en visuell inspektion av synliga problem. Denna information hjälper mekaniker att identifiera problem och fatta korrekta beslut för reparation och underhåll.

 • Vilka verktyg används för att ange rätt diagnos

  För att utföra diagnos på en modern bil används vanligtvis en diagnostisk maskin, som också kan kallas för diagnostikverktyg, diagnosverktyg eller fordonsdiagnostiksystem. Denna maskin är specialiserad på att kommunicera med bilens elektroniska system och läsa av information från olika sensorer och styrenheter.

 • Vem utför diagnosen?

  Diagnos på en bilverkstad utförs vanligtvis av utbildade mekaniker eller tekniker. Dessa yrkespersoner har kunskap och erfarenhet inom fordonsreparationer och är specialiserade på att diagnostisera och lösa problem med olika bilmodeller.

© Copyright 2023 BRAB Autoservice