TJÄNSTÖVERSIKT

Partikelfilter (DPF - Diesel Particulate Filter) är en viktig komponent i moderna dieselfordon, vilket hjälper till att minska utsläpp av partiklar och miljöfarliga ämnen. Ibland kan dessa partikelfilter bli igensatta eller skadade, vilket kan påverka fordonets prestanda och utsläpp.

De vanliga stegen vid partikelfilterrenovering kan inkludera:

Mottagning: Filtret måste vara demonterad från bilen (vi kan demontera och montera mot en extra avgift)

Inspektion: Först undersöks partikelfiltret noggrant för att identifiera skador, vi mäter mottryck och flöde för att avgöra hur kraftig blockeringen är.

Rengöring: Partikelfiltret rengörs noggrant för att ta bort ackumulerade partiklar och föroreningar. Detta görs med en specialbygd maskin ( den är snabb, mycket effektiv och skonsam mot filtret.

Tester: Efter rengöring genomgår partikelfiltret tester för att säkerställa att det fungerar korrekt och uppfyller de nödvändiga utsläppsstandarderna.

Det är viktigt att notera att inte alla partikelfilter kan rengöras. Ibland kan omfattande skador eller felaktig funktionalitet kräva att filtret byts ut mot ett nytt. Rengöringen utförs av kvalificerade och specialiserade tekniker som har erfarenhet för att säkerställer att arbetet utförs på rätt sätt.

VARFÖR VÄLJA OSS

 • Vi gör bilreparation och underhåll mer bekvämt för dig.
 • Vi strävar efter att erbjuda de mest konkurrenskraftiga priserna på marknaden utan att göra avkall på kvaliteten.
 • Våra tekniker har dokumenterad flerårig erfarenhet från märkesverkstäder
 • Vi gör jobbet rätt - första gången.
 • Vår bilverkstad kan hantera olika bilmodeller. Vi utför endast det arbete som behövs för att lösa ditt problem.

POPULÄRA FRÅGOR

  Hur vet jag att partikelfiltret måste åtgärdas?

  Dessa är några av de vanligaste anledningar:

  Motorlampan lyser på instrumentpanelen. Nedsatt motorprestanda och svårigheter med acceleration. Ökad bränsleförbrukning utan tydlig anledning. Svart rök från avgasröret och uteblivna regenerationer.

 • Vad kostar ett nytt partikellfilter?

  Kostnaden för ett nytt partikelfilter kan variera beroende på flera faktorer, inklusive fordonsmärke och modell, årsmodell, typ av partikelfilter och var du köper det. Ett nytt partikelfilter kan vara upp till 5 ggr dyrare än ett renoverat.

 • Vilken metod använder ny för att renovera partikellfiltet?

  Metoden kallas hydrotrycksrenovering, processen innefattar att använda ett högt tryck vattenstråle för att rengöra filtret och avlägsna ackumulerat sot och partiklar som bildas under normal drift. Detta hjälper till att återställa filtrets effektivitet och minska motståndet för avgaserna, vilket i sin tur förbättrar bränsleeffektiviteten och minskar utsläppen. Hydrotrycksrenovering av partikelfilter bör utföras av professionella verkstäder eller specialiserade serviceleverantörer som har rätt utrustning och expertis för att säkerställa att processen utförs korrekt och effektivt.

© Copyright 2023 BRAB Autoservice